Wonen in Uden

Het Udense DNA

We typeren het DNA van de Udenaar ook wel eens met vijf G’s: de G van Groen, Gezond, Gezellig, Gastvrij en Gezamenlijk. Dat zijn geen toevallig gekozen termen: ze vatten samen hoe inwoners en ondernemers in Uden hun woonplaats ervaren (zoals ze zelf hebben vastgelegd in de toekomstvisie 'Udenaar de toekomst’).

Lees meer

De kernen van Uden

Uden bestaat uit drie kernen: Uden, Volkel en Odiliapeel. Samen met het buitengebied zijn ze opgedeeld in 7 gebieden die op hun beurt weer bestaan uit een aantal wijken. In elk gebied is een Gebiedsplatform of Dorpsraad actief, bestaande uit een groep bewoners die zich actief bezig houden met de leefbaarheid in hun gebied. Ze adviseren de gemeente gevraagd en ongevraagd over zaken die in hun gebied spelen.

Lees meer

Gezellig winkelcentrum

Uden heeft een gezellig centrum dat al van oudsher veel bezoekers trekt. Volgens kenners komt dat vooral door de combinatie van een ruime variatie aan winkels (van grote warenhuizen tot kleine unieke boetieks), talloze horecagelegenheden, de compacte looproute, voldoende parkeergelegenheid en extra stedelijke culturele voorzieningen zoals een bioscoop, theater, evenementenhal, poppodium en museum. Of komt dat toch vooral door de beroemde gastvrijheid van de Udenaar?!

Lees meer