Wonen in Uden

Ziekenhuis Bernhoven

Sinds 30 maart 2013 heeft Ziekenhuis Bernhoven een prachtig nieuw ziekenhuis in gebruik genomen aan de noordzijde van Uden. Daar werken zo’n 150 specialisten en 2500 medewerkers samen om je de beste zorg te bieden, met bijzondere focus op ouderenzorg, totale vaatzorg, het bekkenbodemcentrum en het Regionaal Pijn Centrum Bernhoven. Centraal staat gastvrijheid. Niet voor niks is Bernhoven al drie jaar op rij het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland (Gastvrijheidszorg Award).

Van dromen naar doen

Bernhoven kiest met haar programma Droom bewust voor een andere, vernieuwende aanpak. Die is gericht op reductie van zorgkosten, juist door in te zetten op kwaliteit. Uitgangspunten daarbij zijn zelfredzaamheid en betrokkenheid van de patiënt bij de behandeling.

Gezond Uden

Maar ook buiten het ziekenhuis biedt Uden allerlei voorzieningen en worden talloze activiteiten georganiseerd die bijdragen aan vitaliteit en behoud van gezondheid. Denk aan realisatie van woonzorgcombinaties zoals Muzerijk, speciale wandelingen voor diabetespatiënten in De Maashorst (biowalking) of bijvoorbeeld de ontwikkeling van UdenOntzorgt (een tablet met speciale functies voor zelfstandig wonende ouderen). Doel is dat inwoners van Uden zo lang mogelijk zo gezond mogelijk blijven. Ofwel: een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde omgeving.