Wonen in Uden

De kernen van Uden

Uden bestaat uit drie kernen: Uden, Volkel en Odiliapeel. Samen met het buitengebied zijn ze opgedeeld in 7 gebieden die op hun beurt weer bestaan uit een aantal wijken. In elk gebied is een Gebiedsplatform of Dorpsraad actief, bestaande uit een groep bewoners die zich actief bezig houden met de leefbaarheid in hun gebied. Ze adviseren de gemeente gevraagd en ongevraagd over zaken die in hun gebied spelen.

Gemeente Uden heeft een bruisende gemeenschap, waar veel wordt georganiseerd en waar buren elkaar nog écht kennen. Heerlijk wonen door de perfecte combinatie van stadse voorzieningen en een landelijk karakter. Het is fijn om in Uden te zijn! Wil je zien wat er in de gemeente Uden allemaal te beleven valt? Bekijk de video van de gemeente Uden.

Uden

Uden is een veelzijdig dorp. Stedelijke voorzieningen gaan gepaard met veel groen, zowel in de kern als in het buitengebied van de gemeente. Het sfeervolle winkelhart telt ongeveer driehonderd winkels; van warenhuizen tot boetiekjes en trekt veel bezoekers uit de regio. In Uden zijn vijf gebiedsplatforms actief: Centrum, Oost, West, Zuid, Uden-Buiten. Meer informatie over deze gebiedsplatforms kun je vinden op de website van de gemeente Uden.

Volkel

Volkel is een kerkdorp met ruim 3.600 inwoners. Het centrum van het dorp is het Schakelplein. Hier vind je onder andere de openbare bibliotheek, sporthal De Wervel, Ontmoetingsplein De Schakel en winkels. Volkel heeft een actief verenigingsleven. Meer informatie over Volkel kun je vinden op de website van de gemeente Uden.
Contact: info@dorpsraadvolkel.nl of de website van de dorpsraad Volkel.

Odiliapeel

Odiliapeel is een kerkdorp met ongeveer 2.000 inwoners. Het dorp heeft een bloeiend verenigingsleven en is gelegen in een landelijk gebied met veel natuur. Eén van de belangrijke gebouwen in Odiliapeel is gemeenschapshuis Terra Victa waarin ook een apothekerspost, huisartsen, een fysiotherapeut, bibliotheek en een sporthal onderdak vinden. Meer informatie over Odiliapeel kun je vinden op de website van de gemeente Uden.
Contact: info@odiliapeel.com of de website van de dorpsraad Odiliapeel.

Meer weten over de wijken/gebieden? Zie de website van de gemeente Uden.

Uden in cijfers

Gemeente Uden telt ruim 41.000 inwoners, verdeeld over ruim 18.500 woningen. Bekijk meer statistieken over Uden.