Wonen in Uden

Het Udense DNA

We typeren het DNA van de Udenaar ook wel eens met vijf G’s: de G van Groen, Gezond, Gezellig, Gastvrij en Gezamenlijk. Dat zijn geen toevallig gekozen termen: ze vatten samen hoe inwoners en ondernemers in Uden hun woonplaats ervaren (zoals ze zelf hebben vastgelegd in de toekomstvisie 'Udenaar de toekomst’).

We houden van Udens groen. Om onze vrije tijd in door te brengen, maar ook om ons van energie te voorzien. We gaan op een duurzame manier om met onze leefomgeving. We kweken bijvoorbeeld groentes in stadstuinen en barsten van de zonne-energie. We zoeken met elkaar naar nieuwe manieren van leven, organiseren en werken.
We koppelen wonen, zorg, bedrijvigheid en onderwijs slim aan onze andere drie krachten. Daardoor is het voor jong en oud fijn opgroeien, wonen, werken en leven. Een prettige leefomgeving waar je heel je leven kunt blijven wonen omdat zorg dichtbij is. Mens en omgeving zijn in balans en houden ervan om voor elkaar te zorgen.
Van harte welkom! Dat ben je zeker. Dat blijft ook zo in de toekomst. We maken ontmoetingen mogelijk. Want mensen hebben aandacht voor elkaar, zeggen nog gedag tegen elkaar op straat en iedereen kan meedoen. We zijn een vriendelijke gemeenschap met actieve mensen die Uden een warm hart toedragen.
We staan bekend om ons gezellige winkelcentrum, waar je je een hele dag kunt vermaken in alle grote en kleine winkels. En kunt genieten van alle sfeervolle restaurantjes en cafés. Bijvoorbeeld na een wandeling in al ons groen of na een bezoek aan het ziekenhuis. Uden is een plek waar Udenaren en mensen uit de hele regio elkaar ontmoeten.
Udenaar de toekomst heeft al veel mooie, goede initiatieven een plek gegeven. Ideeën zijn verder gebracht, mensen met elkaar verbonden. Ook is er een vijfde G benoemd. Van gezamenlijk. Hieruit is de G1000 Uden ontstaan. Met elkaar in gesprek en samen aan de slag voor meer betrokkenheid tussen politiek en inwoner. Samen op weg naar een nieuwe democratie!

Zie verder:
www.udenaardetoekomst.nl