Park Maashorst kamer 4

Uden

Park Maashorst kamer 4

PlaatsUden
ProjectPark Maashorst kamer 4
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads
Interesse?

Projectinformatie

In het noorden van Uden, ten noordoosten van Ziekenhuis Bernhoven en aan de rand van natuurgebied De Maashorst, ligt Park Maashorst. In dit gebied worden 4 kamers ontwikkeld. De zelfbouwkavels in kamers 1, 2 en 3 zijn al verkocht of in reservering door kandidaat-kopers.

Kamer 4, direct ten oosten van het ziekenhuis, wordt niet uitgegeven voor zelfbouw. Binnen deze kamer is ruimte voor projectmatige woningbouw en nieuwe woonvormen.

Projectmatige nieuwbouw

Het grootste deel van Kamer 4 zal projectmatig worden ontwikkeld en uitgegeven. Dit betekent dat een projectontwikkelaar de woningen zal ontwerpen en deze ter verkoop of verhuur aan gaat bieden. Wat voor type woningen dat zullen zijn en wie zorgt voor de verkoop/verhuur is op dit moment nog niet bekend. We verwachten in de loop van 2021 hier meer informatie over te hebben. Zodra we hier meer over weten, informeren we daarover op deze pagina en via onze nieuwsbrief.

Prijsvraag: nieuwe woonvormen

Een deel van Kamer 4 (op het kaartje blauw omkaderd) is gereserveerd voor nieuwe woonvormen. Voor dit gedeelte van ongeveer 4.500m2 zijn we op zoek naar vormen van wonen die in Uden nog niet bekend zijn. Dat doen we in de vorm van een prijsvraag. Daarbij gaat het niet zozeer om de uiterlijke verschijningsvorm van de woningen, maar vooral over de manier waarop er kan worden samengewoond. Wij dagen u uit om ons te verrassen met een creatieve invulling, bijvoorbeeld wat betreft duurzaamheid en flexibiliteit. We denken hierbij onder andere aan verplaatsbare woningen, tiny-houses of bijvoorbeeld ecologische woningen. Degene met het beste idee krijgt straks de gelegenheid om dat voor eigen rekening en risico op deze locatie te gaan ontwikkelen en realiseren.

Let wel: we zoeken nadrukkelijk naar ideeën van inwoners (particulieren of een groep particulieren). U kunt tot 13 mei 2021 uw idee indienen. U kunt het nú ook al delen met anderen (en reageren op ideeën van anderen) via ons participatieplatform Uden aan het woord.
Hier vindt u ook alle informatie over de spelregels van de prijsvraag en het indienen van uw idee.

Meer informatie

Projectleider: Sjoerd Willems
Voor meer informatie over het project Nieuwe Woonvormen in Park Maashorst, zie: https://udenaanhetwoord.nl/nl-NL/projects/nieuwe-woonvormen of stel uw vraag via nieuwewoonvormen@uden.nl.

Gebiedsinformatie

In het noorden van Uden, aan de rand van één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Brabant, ontwikkelt zich een heel aantrekkelijk woongebied. Wonen en natuur, een gezonde woonomgeving! Ziet u het al voor u, ‘s morgens wordt u wakker met vogels die het hoogste lied fluiten, in de schemer scharrelt een egeltje door uw tuin. Park Maashorst een plek waar u vrij kunt wonen in alle rust tussen de buurtschappen Hengstheuvel en Slabroek, midden in de natuur en toch dicht bij al het goede wat Uden te bieden heeft. Met bijna 150 vogelsoorten, meer dan 25 verschillende soorten zoogdieren en zeldzame vlinders. Een mooiere ‘achtertuin’ kunt u zich niet wensen!

Op kaart