Park Maashorst kamer 4

Uden

Park Maashorst kamer 4

PlaatsUden
ProjectPark Maashorst kamer 4
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads
Interesse?

Projectinformatie

In het noorden van Uden, ten noordoosten van Ziekenhuis Bernhoven en aan de rand van natuurgebied De Maashorst, ligt Park Maashorst. In dit gebied worden 4 kamers ontwikkeld. De zelfbouwkavels in kamers 1, 2 en 3 zijn al verkocht of in reservering door kandidaat-kopers.

Kamer 4, direct ten oosten van het ziekenhuis, wordt niet uitgegeven voor zelfbouw. Binnen deze kamer is ruimte voor projectmatige woningbouw en nieuwe woonvormen.

Projectmatige nieuwbouw

Het grootste deel van Kamer 4 zal projectmatig worden ontwikkeld en uitgegeven. Dit betekent dat een projectontwikkelaar de woningen zal ontwerpen en deze ter verkoop of verhuur aan gaat bieden. Wat voor type woningen dat zullen zijn en wie zorgt voor de verkoop/verhuur is op dit moment nog niet bekend. We verwachten in de loop van 2021 hier meer informatie over te hebben. Zodra we hier meer over weten, informeren we daarover op deze pagina en via onze nieuwsbrief.

Prijsvraag: nieuwe woonvormen

Een deel van Kamer 4 (op het kaartje blauw omkaderd) is gereserveerd voor nieuwe woonvormen. Voor dit gedeelte van ongeveer 4.500m2 is een prijsvraag uitgeschreven, waarbij we op zoek waren naar een ‘nieuwe’ manier van samenwonen.

Kaart Plangebied nieuwe woonvormen Park Maashorst Kamer 4

Uit de ingediende ideeën is het idee ‘Living Lab Maashorst’ als winnaar naar voren gekomen. Dit idee is ontwikkeld door een groep vrienden, samen met een aantal professionele partners. Het biedt ruimte aan verschillende sociale communities (= bevolkingsgroepen). Elke groep heeft een eigen woonomgeving. Onderling zijn ze verbonden via een honingraatstructuur (zeshoeken).

“Het moet een plek worden waar Udenaren die met elkaar verbonden willen zijn duurzaam en welvarend een leven lang samen wonen”, aldus de beschrijving. Om de beweging in het leven te faciliteren is het concept flexibel van aard voor diverse generaties. Denk bijvoorbeeld aan starters, opstarters, gezinnen en senioren.

De bedenkers van het idee gaan nu samen met de gemeente en professionele partners aan de slag om het idee te vertalen naar een uitvoeringsplan. Daarvoor sluiten de betrokken partijen eerst een intentieovereenkomst. Vervolgens wordt samen het definitieve woonprogramma (= aantallen en typen woningen) vastgesteld. Zie ook: https://www.uden.nl/inwoners/projecten/nieuwe-woonvormen/ Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers via livinglabmaashorst@rvdburgt.nl. Zodra meer concrete informatie over dit plangebied bekend is, informeren we u via onze nieuwsbrief.

Meer informatie

Projectleider: Sjoerd Willems
Voor meer informatie over het project Nieuwe Woonvormen in Park Maashorst, zie: https://udenaanhetwoord.nl/nl-NL/projects/nieuwe-woonvormen of stel uw vraag via nieuwewoonvormen@uden.nl.

Gebiedsinformatie

In het noorden van Uden, aan de rand van één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Brabant, ontwikkelt zich een heel aantrekkelijk woongebied. Wonen en natuur, een gezonde woonomgeving! Ziet u het al voor u, ‘s morgens wordt u wakker met vogels die het hoogste lied fluiten, in de schemer scharrelt een egeltje door uw tuin. Park Maashorst een plek waar u vrij kunt wonen in alle rust tussen de buurtschappen Hengstheuvel en Slabroek, midden in de natuur en toch dicht bij al het goede wat Uden te bieden heeft. Met bijna 150 vogelsoorten, meer dan 25 verschillende soorten zoogdieren en zeldzame vlinders. Een mooiere ‘achtertuin’ kunt u zich niet wensen!

Op kaart