Eikenheuvel

Uden

Eikenheuvel

PlaatsUden
ProjectEikenheuvel
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads-
Interesse?

Projectinformatie

De gemeente Uden is gestart met de ontwikkeling van het plangebied Eikenheuvel. Eikenheuvel is een gebied van ongeveer 34 hectare ten westen van Uden-Zuid, tussen de Ruitersweg, Karrevracht, Lippstadtsingel, Munterweg en Eikenheuvelweg. In dit plangebied is ruimte voor 325 tot 375 woningen. Op dit moment werkt de gemeente Uden nog volop aan de gebiedsvisie (hoe zou woningbouw op Eikenheuvel eruit kunnen zien?) en ontwikkelstrategie (hoe gaan we dat wensbeeld realiseren?). De gemeenteraad neemt hierover in het derde kwartaal van 2021 een besluit.

De ambities voor het gebied zijn wel al vastgesteld. Cultuurhistorische landschapsstructuren en natuurlijke (water)systemen hebben in grote mate invloed op het ontwerp van de wijk. Dicht bij huis kunnen spelen en bewegen en uitzicht op groen vinden we belangrijk. De opzet van het plangebied geeft u het gevoel in een buurtschap te wonen. Een samenvatting van de ambities vindt u hier:

Planning

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe het plangebied wordt verkaveld en waar welke woningen worden gerealiseerd. Het wordt in elk geval een mix van huur- en koopwoningen en zelfbouwkavels. Meer informatie volgt later in het proces. Volgens de huidige planning kan de ruimtelijke procedure (bestemmingsplan/omgevingsplan) in de loop 2022 worden opgestart. Afhankelijk van het verloop van deze procedure kunnen de bouwactiviteiten op zijn vroegst in 2023-2024 starten. Zodra meer informatie bekend is, informeren we daarover op deze projectpagina en via onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen.

Op kaart