Nieuws | Agenda

Herinvoering Starterslening in 2018

In de gemeente Uden kunnen starters op de woningmarkt met ingang van 1 januari een beroep doen op de Starterslening. Dat is een lening voor de aankoop van een nieuwe woning, waarmee je het verschil kunt overbruggen tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je maximaal bij de bank kunt lenen. De Starterslening is een tweede hypotheek en daarmee een aanvulling op jouw eerste hypotheek. Het biedt jou als starter de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen.

Voor wie?

De Starterslening is bedoeld voor mensen (tot 35 jaar) die in Uden voor de eerste keer een eigen woning kopen met een waarde van maximaal. € 225.000.

Hoeveel kun je lenen?

De precieze hoogte van de Starterslening hangt af van jouww inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente Uden. De hoogte bedraagt maximaal 20% van de koopprijs, met een maximum van € 30.000.

Aanvragen

Je kunt de Starterslening aanvragen met het informatieformulier Starterslening op de website van gemeente Uden. Vul het volledig in en stuur het samen met een kopie van jouw paspoort of identiteitskaart naar de gemeente Uden. Als je tot de doelgroep behoort, ontvang je van ons het officiële aanvraagformulier van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn verzorgt na ontvangst van jouw aanvraagformulier de verdere aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Uden. Wil je weten of de Starterslening iets is voor jou? Ga dan voor advies naar jouw financieel adviseur.