Nieuws | Agenda

Nieuw: Subsidie 'Energiebesparing eigen huis'

Ga je in jouw woning maatregelen nemen voor energiebesparing? Dan kun je subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze biedt vanaf 15 september de subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ aan om energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector te stimuleren.

Vanaf 15 september 2016 kun je een beroep doen op de regeling 'Subsidie energiebesparing eigen huis'. Deze is bedoeld voor eigenaren van particuliere woningen en appartementen. Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Tot 1 maart 2017 is € 20,5 miljoen beschikbaar.

Waarvoor geldt de subsidie?

Je kunt de Subsidie ‘Energiebesparing eigen huis’ aanvragen als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt, zoals isolatie van jouw dak, gevel, spouwmuur of vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Daarnaast ontvang je subsidie als je advies inwint. De hoogte van de toegekende subsidie is afhankelijk van de aard en hoeveelheid van de energiebesparende maatregelen die je gaat doorvoeren.

Hoe aanvragen?

Je kunt de subsidie ‘Energiebesparing eigen huis’ tot en met 31 december 2018 aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Deze behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Meer informatie kun je vinden op de website van RVO.

Extra mogelijkheden

Heb je extra financiële ruimte nodig om jouw energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren? Het Nationaal Energiebespaarfonds geeft particuliere huiseigenaren en Verenigingen van woningeigenaren een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende maatregelen. Zie verder: www.energiebespaarlening.nl.
Wil je zelf duurzame energie opwekken? Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) ontvang je een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pellet kachels. Meer informatie vind je op de website van RVO.