Nieuws | Agenda

28 zelfbouwkavels Park Maashorst toegekend

Dinsdagavond vond de verloting plaats van de zelfbouwkavels in Park Maashorst, het nieuwbouwgebied nabij ziekenhuis Bernhoven. Dat gebeurde deze keer online, via Zoom. Van de 30 kavels die nu konden worden verloot, zijn er 28 toegekend.

Wethouder Maarten Prinssen: “Zo’n verloting is altijd spannend. Aan de ene kant is het leuk, omdat je een aantal mensen heel blij kunt maken. Aan de andere kant is niet te voorkomen dat je mensen moet teleurstellen. Extra uitdagend was het deze keer dat we de verloting online moesten organiseren, in verband met de coronavoorschriften. Gelukkig is dat prima verlopen. Ik feliciteer dan ook van harte de mensen die de kavel van hun keuze toegekend hebben gekregen. En natuurlijk een woord van troost voor degenen die niet zijn ingeloot. Ik hoop van harte dat zij gauw een ander mooi plekje vinden in onze mooie gemeente.”

Via Zoom

De verloting vond plaats via het online vergaderprogramma Zoom. Van de 70 inschrijvingen hebben uiteindelijk 50 mensen zich aangesloten om de verloting vanuit huis via hun computer, tablet of telefoon te volgen. Op hun scherm konden ze de verrichtingen van notaris Lodewijk Vinks volgen. Hij trok steeds een nummer uit een pot dat was gekoppeld aan de naam van een van de inschrijvers.
Diegene kreeg dan het eerst vrije kavel van zijn of haar voorkeur aangeboden door de notaris. De inschrijvers konden vervolgens, vanuit huis, aan de notaris aangeven of zij die kavel inderdaad wilden reserveren. Uiteindelijk heeft de notaris zo 28 van de 30 kavels kunnen toekennen. Voor de gelukkigen start nu het officiële verkoopproces. De deelnemers die niet werden ingeloot, konden hun naam laten
toevoegen op de reservelijst. Zou een kavelreservering onverhoopt niet doorgaan, dan wordt de eerste kandidaat van de reservelijst benaderd.

Resterende kavels

De kavelnummers 3 en 26 bleven over na de verloting. Deze worden straks uitgegeven via het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Deze procedure start zodra de administratieve procedure van de verloting is afgerond. Via de e-mail nieuwsbrief van de Kavelwinkel en de website van Wonen in Uden wordt dit moment aangekondigd. 
De kavelnummers 14 en 15 zijn nog niet meegenomen in deze eerste verloting, omdat hiervoor nog een bestemmingsplanprocedure loopt. Naar verwachting worden deze twee kavels begin volgend jaar aangeboden via een lotingsprocedure. Zodra hierover meer bekend is, zal de gemeente dit publiceren op haar informatiepagina in het Udens Weekblad,via de e-mail nieuwsbrief van de Kavelwinkel en op de website Wonen in Uden. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief via www.woneninuden.nl