Nieuws | Agenda

Huis bouwen als particulier

Bij particulier opdrachtgeverschap koop je zelf de grond en bepaal je zelf met welke partijen je het huis gaat bouwen. Ontdek wat je allemaal tegenkomt tijdens het bouwproces.

Lees meer

Ruimte voor wonen: de resultaten van het WoON2018

De kernpublicatie over het WoON2018 heeft als titel "Ruimte voor wonen". Het rapport bevat op hoofdlijnen de belangrijkste bevindingen over de Nederlandse Woningmarkt in 2018.

Lees meer

Wat is BENG (Bijna Energieneutrale gebouwen)?

Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor BENG.

Lees meer

Milieubewust in en om het huis

Wil je prettig en gezond leven met aandacht voor het milieu? Ontdek waar je op kunt letten bij het klussen of verbouwen.

Lees meer

Uden scheidt afval veel beter en geeft systeem een 7,8 als rapportcijfer

Udenaren zijn zeer tevreden over de nieuwe manier van afval inzamelen. Ze geven het systeem dat in december 2017 werd ingevoerd een 7,8 als rapportcijfer. Nog blijer is de gemeente Uden met de bereidheid om afval beter te scheiden. Het restafval is in ruim een jaar tijd gedaald van 233 kilo per persoon naar 117 kilo.

Lees meer

NVM jaarrapport 2018: Vastgoedmarkt in beeld

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM heeft haar jaarrapport 2018 ‘Vastgoedmarkt in beeld’ gepubliceerd.

Lees meer

Nieuwe grondprijzen Uden

Gemeente Uden heeft de nieuwe prijzen van bouwgrond voor particuliere woningbouw en bedrijventerreinen vastgesteld.

Lees meer

Nieuwsbrief maart 2019

Hoewel we het graag anders zouden zien, zit er wat vertraging op de lijn bij de ontwikkeling van nieuwe woongebieden in Uden. Wethouder Maarten Prinssen geeft uitleg. Verder zijn er nog beschikbare kavels in Odiliapeel en is er een nieuwe brochure Bouwen in Uden.

Lees meer

Vrijgegeven kavels Spechtenlaan fase IIb

In het nieuwbouwproject Spechtenlaan in Odiliapeel zijn vanaf vandaag, woensdag 13 maart, acht bouwkavels beschikbaar voor particuliere zelfbouw.

Lees meer

Woon- en lifestyle event The Art of Living 28-31 maart

Woon- en lifestylemagazine ‘the art of living’ organiseert voor de eerste keer hét woon- en lifestyle event waar high end particulier en professional tot elkaar komen!

Lees meer